QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко: «Навчання в школах Олександрії буде дистанційне»

Під час засідання виконавчого комітету, що відбулося 26 серпня,  міський голова Сергій Кузьменко поінформував присутніх про особливості нового навчального року та організацію освітнього процесу, що розпочинається в умовах воєнного стану.

«Сьогодні ми повинні бути відповідальними і, в першу чергу, дбати про життя і здоров’я наших дітей. Навчальний рік в Олександрії розпочнеться. Він у нас буде дистанційний, в режимі онлайн. Ми також поважаємо точку зору батьків, які готові, щоб діти ходили до шкіл. Тож будемо знаходити можливість, у першу чергу, індивідуального навчання, а далі будемо дивитись по безпековій ситуації. Якщо ситуація буде дозволяти, якщо будуть гарантії безпеки, то очевидно, що ми будемо змінювати своє рішення і сприятимемо, щоб діти були в учнівських класах, а вчителі мали можливість безпосередньо попрацювати. Сьогодні таке рішення, навчальний рік починаємо і уважно будемо вивчати ситуацію, яка складатиметься надалі», – прокоментував Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, що вчора відбулася зустріч очільника громади з директорами закладів освіти з нагоди початку нового навчального року. За результатами опитування 90% батьків в Олександрійській громаді висловились за онлайн-навчання своїх дітей на час воєнного стану. Тож враховуючи позицію батьків та ставлячи в пріоритет безпеку учнів, міська влада підтримала рішення більшості про дистанційне навчання. У разі зміни ситуації в країні, змінюватимуться й форми освітнього процесу.