QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко зустрівся з керівниками ветеранських організацій

6 травня міський голова Сергій Кузьменко провів засідання круглого столу з керівниками ветеранських організацій щодо відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Очільник міста поінформував, що, враховуючи воєнний стан, 8-9 травня вшанування пам’яті загиблих і покладання квітів до братських могил відбудеться без мітингів та масових заходів.
«На жаль, ці важливі свята для ветеранів, українців відбуваються під час війни, військової агресії проти України. Ми маємо виконувати заходи, що стосуються безпеки, тож прошу бути відповідальними та не використовувати символіку і атрибути, заборонені законодавством України», – зазначив Сергій Кузьменко.
Міський голова додав: «Держава виконала всі зобов’язання перед ветеранами, так буде і надалі. Дякую ветеранам за те, що після війни країна була відбудована і низький уклін тим, хто її захищав на полі бою».
У свою чергу, заступниця міського голови Ірина Чемерис зазначила: «Люди, які в 1939-1945 роках виборювали для нас перемогу – справжні герої, але, на жаль, з кожним роком їх стає все менше. Минулого року їх було 11, а сьогодні залишилося лише 7 безпосередніх учасників бойових дій Другої світової війни. Наші структурні підрозділи опікуються ветеранами. Незважаючи на важкі часи, держава та міська влада продовжує виділяти кошти та турбуватися про цих людей».
Про медичне обслуговування учасників бойових дій розповіла начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара. Вона поінформувала, що міська влада направляє кошти на лікування людей пільгових категорій. У 2022 році виділено понад 2 мільйони гривень, основна частина яких спрямована на зубопротезування.
Начальник управління соціального захисту населення Олена Назаренко поінформувала, що ветеранам війни продовжують надаватись пільги, виплачуються компенсації та допомоги, гарантовані на державному рівні.
У свою чергу, директор територіального центру Олена Грінчак доповіла, що на сьогодні працівники терцентру обслуговують вдома 34 підопічних, що мають статус ветерана війни. За підтримки міської ради, підприємств та підприємців ветеранам буде надана грошова допомога, а 7 ветеранам у рамках акції «Зірка пам’яті» вручать продуктові набори.
У підсумку засідання круглого столу керівники ветеранських організацій виловили вдячність міській владі за допомогу, підтримку та турботу про ветеранів.