QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Щодо приватизації земельної ділянки

27 травня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», згідно з яким до ст. 118 Земельного Кодексу України внесені зміни та визначено наступне.
Громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації, що перебуває у його користуванні, у тому числі земельної ділянки, на якій розташовані житловий будинок, господарські будівлі, споруди, що перебувають у його власності, подає клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, що передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.
До клопотання додається розроблена відповідно до Закону України “Про землеустрій” технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що замовляється громадянином без надання дозволу на її розроблення.
Землекористувачі самостійно звертаються до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
При бажанні приватизувати безкоштовно земельну ділянку, необхідно звернутись до Центру надання адміністративних послуг м. Олександрія з відповідним клопотанням та надати технічну документацію із землеустрою на зареєстровану земельну ділянку в Державному земельному кадастрі для її затвердження у встановленому порядку.