QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Шкільне соціальне підприємництво: підведено підсумки і визначено найкращих

23 травня відбулася зустріч за підсумками реалізації проєкту «Шкільне соціальне підприємництво – онлайн-курс для молоді», який в Олександрійській громаді тривав із 25 березня по 23 травня. Дистанційно діти розбиралися в дефініціях та прикладах соціального підприємництва, вчилися визначати точки беззбитковості, створювати бізнес-плани і конкурентоспроможні ідеї.

Організатором навчання стала громадська організація «Центр громадської активності «Перемога» за підтримки громадської спілки «Освітній дім прав людини – Чернігів» та Міжнародного фонду «Відродження».

У ході зустрічі двоє найкращих учасників, які пройшли запропонований освітній марафон і показали високі результати були нагороджені подяками від організаторів.

Ними стали Анна Абакумова, студентка Олександрійського професійного ліцею, та Аліна Шпак, учениця гімназії імені Д. І. Чижевського. Разом з ними подяки за виховання активної небайдужої молоді, майбутнього нашої країни, отримали навчальні заклади, в яких вони навчаються.

Надалі ГО «Центр громадської активності «Перемога» допоможе дівчаткам написати обґрунтовані бізнес-плани, які вони можуть втілити в життя.

Також ГО «Центр громадської активності «Перемога» планує продовжити співпрацю із трьома загальноосвітніми закладами нашої громади, на базі яких пропонує ввести факультативний предмет «Шкільне соціальне підприємництво». Попередньо мова йде про Мультипрофільний та Гуманітарний ліцеї, а також гімназію імені Д. І. Чижевського.

Громадська організація бере на себе зобов’язання шукати донорів для втілення в життя бізнес-ідей «Шкільних соціальних підприємств» та допомагати у навчальному процесі.