QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Шукаємо сім’ї, які готові працювати патронатними вихователями

Міський центр соціальних служб шукає сім’ї для роботи патронатними вихователями, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їхнє життя та стан здоров’я.

За надання послуг сімейного патронату патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (15 140 гривень) та соціальну допомогу на утримання і виховання дитини в розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку (від 0 до 6 років – 6 408 гривень, від 6 до 18 років – 7 990 гривень).

Патронатним вихователем може стати повнолітня людина, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Окрім названих вимог, кандидат у патронатні вихователі повинен мати відповідне житло (власне, орендоване чи на правах користування), у якому є кімната для прийому дітей.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною. Добровільний помічник патронатного вихователя (тобто чоловік/дружина) може працювати.

Якщо ви бажаєте підтримати дитину, яка потрапила в складні життєві обставини, та стати патронатним вихователем, звертайтеся до Служби у справах дітей або Олександрійського міського центру соціальних служб за адресою: пр. Соборний, 59 (міська рада), телефони: (05235) 7-07-15; (096) 087-14-04, (066) 421-10-24.