QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Скільки в Олександрії працевлаштовано вимушених переселенців

Від початку повномасштабного вторгнення Олександрія прийняла понад 10 000 переселенців з різних куточків східної та південної України. Частина з них була в місті транзитом, частина – залишилася в громаді. Серед тих, хто залишився, багато людей похилого віку та матерів з дітьми.
Міська влада у співпраці з міжнародними та українськими фондами і громадськими організаціями надала їм прихисток, забезпечувала й забезпечує найбільш необхідними речами та продуктами.
Ведеться робота й по працевлаштуванню людей з числа ВПО. На сьогодні в комунальних закладах міста роботу отримали 30 вимушених переселенців. Також через центр зайнятості громадяни з цієї категорії влаштовуються до приватних підприємств, на фермерські господарства, у роздрібну торгівлю та заклади ресторанного бізнесу. Зареєстровані випадки навчання, перекваліфікації та виконання тимчасових громадських робіт. Тож цифра працевлаштованих зростає.
Серед офіційних даних найбільша кількість спеціалістів зарахована до медичних закладів: 8 лікарів та 6 середніх медичних працівників. Також 8 людей розпочали роботу на підприємствах житлово-комунального господарства. До дитячих садочків оформлено 6 фахівців, по одному – до міської ради та закладів культури.
За наявності вільних робочих місць та кваліфікованих спеціалістів міська рада, державні установи та приватний бізнес й надалі сприятимуть працевлаштуванню вимушених переселенців.