QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Соціальне таксі» в Олександрії почало працювати на новому автомобілі

Цього року на базі територіального центру м. Олександрії створили окрему службу «Соціальне таксі». За десять місяців транспортними послугами скористались більше 800 разів. Відтепер послуга з перевезення маломобільних жителів надається на новому спеціалізованому автомобілі, отриманому від англійського міста Бат та благодійного фонду «Друзі Олександрії».

Спецтранспорт обладнаний електропідйомником для підняття і опускання інвалідних візків, кріпленнями і ременями безпеки для фіксації ліжка чи візка, регульованими пасажирськими сидіннями, а також кондиціонером. Функціонал автомобіля дає можливість перевозити людей із особливими потребами швидко, комфортно, а головне – безпечно.

Як зазначила директор територіального центру Олена Грінчак, послуга соціального таксі безкоштовна та фінансується з місцевого бюджету.

– Нею можуть скористатися жителі громади, які мають порушення опорно-рухового апарату і пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків, люди з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю, які згідно з медичною довідкою потребують використання спеціального транспорту. Поїздкою на соціальному таксі маломобільна людина може скористатися тричі на місяць виключно до закладів та установ соціальної сфери, – зазначила очільниця терцентру.

У службі працює фахівчиня, яка приймає звернення від громадян на послугу і координує роботу служби, та досвідчений водій, відповідальний за якісне транспортування пасажирів.

📍«Соціальне таксі» працює з понеділка по четвер із 8:00 до 17:00 години та у п’ятницю із 8:00 до 15:30 години, субота, неділя – вихідні.

☎️Замовити транспортну послугу можна в робочий час за телефоном: (067) 341-32-42.