QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Триває інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми. Куди звертатися в Олександрії

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

За даними Міжнародної організації з міграції, від початку війни більше половини українців втратили доходи, 44% населення втратили роботу, а кожен третій зазнав переміщення. Кожен четвертий українець готовий нелегально перетнути кордон, працювати в замкнених приміщеннях, на нелегальному виробництві чи віддати паспорт роботодавцю. 39% українців готові погодитися на роботу в обмін на безкоштовне проживання та харчування.

Війна зробила нас особливо вразливими. Багато людей втратили відчуття безпеки та були змушені були покинути свій дім та шукати прихисток. Багатьом не вистачає коштів не тільки, щоб жити як раніше, а щоб жити взагалі. І цим можуть скористатися.

Інформаційна кампанію під назвою «Тобою скористалися», показує п’ять коротких відеороликів, кожен з яких підвищує обізнаність про різні форми експлуатації – примусове дитяче жебрацтво, сексуальну та трудову експлуатацію, секс заради виживання, експлуатацію у збройних конфліктах – та надає інформацію про доступну підтримку.

Загальнонаціональну інформаційну кампанію з протидії експлуатації «ТОБОЮ СКОРИСТАЛИСЯ» реалізовано за підтримки Уряду Японії та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Більш детально: https://www.stoptrafficking.org/#about

В Олександрії допомогу постраждалим від торгівлі людьми можна отримати в Центрі соціальних служб за адресою: проспект Соборний, 59, каб. 405-406, тел. (05235) 7-23-88, електронна пошта: [email protected]. Графік роботи: Пн-Чт з 8:00 до 17:00. Пт з 8:00 до 15:30.

Або в управлінні соціального захисту населення за адресою: вул. Шевченка, 109. Графік роботи: Пн-Чт з 8:00 до 17:00. Пт з 8:00 до 15:30.

Статус постраждалого або постраждалої від торгівлі людьми оформлюється в Департаменті соціального захисту в Кропивницькому.