QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У бібліотеках Олександрії провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Урочисте відкриття свята книги відбулося на базі центральної міської бібліотеки для дітей. Саме тут відзначалися книжкові іменини під час бібліотечної тусівки «Карнавал на бібліотечній галявині», участь у якій взяли учні початкових класів ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 2.
Поряд з цим бібліотекарі в образах казкових героїв та активні маленькі читачі організували незвичайну старт-акцію «Тиждень дитячої книги розпочато!». Вони разом вийшли в місто, де рекламували перехожим книгу, бібліотеку, розповідали про нові можливості та послуги сучасної книгозбірні.
Учні НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» стали учасниками задзеркальних посиденьок «Чаювання з Алісою» за книгою Льюїса Керрола «Аліса в Задзеркаллі». Головна героїня казки Аліса зійшла зі сторінок книги до маленьких гостей та запросила до мандрівки країною Чудес. Родзинкою зустрічі були ігри, розваги, змагання і навіть танці.
Першокласники НВК ЗНЗ № 9 були запрошені на літературно-казкові забави «Хто казку знає, той відгадає». Книжкова Фея разом зі своєю помічницею підготувала цікаві та непрості завдання, щоб дізнатися, як добре діти знаються на казках. А веселун Карлсон розважав малечу жартами та іграми.
Свято книги завітало і до семикласників НВК ЗНЗ № 9. Бібліотекарі організували для них євроквартал «Європа на твоїй долоні». Юні мандрівники здійснили подорож Європою та познайомилися з культурою та звичаями європейських країн. Діти мали змогу поміркувати: що саме кожен з них може зробити для того, щоб піднести Україну до рівня найрозвиненіших країн Європи. А ще – показали свої знання та ерудицію, взявши участь в іграх та вікторинах.
У бібліотеці-філії № 10 розпочали святкування зі створення тренд-банеру «Читав і Вам раджу». Читачі радили своїм друзям прочитати книгу, яка заволоділа їхньою увагою та вразила найбільше.
Для активних користувачів Інтернету працівниками бібліотеки-філії № 10 створено віртуальну літературну вікторину «Ці незабутні казки». А учнів 4-Б класу ЗНЗ № 10 запросили на цікавий book-ланч «У кожній казці – мудрості перлина». Весь захід побудували у вигляді гри, адже саме через неї краще сприймається освітній матеріал.
Бібліотекарі філії № 12 розпочали святкували тижня дитячого читання разом з учнями 1-А класу ЗНЗ № 15. Маленьких читайликів бібліотечні працівники долучили до читай-компанії «Разом весело читати». Гостем свята став Робін – супергерой коміксів і веселий витівник, який також відвідав і учнів 2-А класу цього ж навчального закладу. Він запропонував дітлахам здійснити захоплюючу мультподорож «В Казкове королівство».
На виставці «Модні фішки сучасної книжки» в центральній міській бібліотеці для дітей були представлені незвичайні книжечки з доповненою реальністю, або «живі книги». Фішки цих книг у тому, що за допомогою безкоштовного додатку в смартфоні чи планшеті ілюстрації оживають, і можна подивитися міні-мультик. Книги придбані в рамках проєкту «Бібліоняня онлайн».
Під час лялькового book-параду «Мандри у ляльковий дивосвіт» у дитячі бібліотеці малеча мала можливість заглибитися в загадковий світ лялькового театру та спробувати себе в ролі акторів.
У бібліотеці-філії № 3 головними дієвими особами бібліо-фольк-party «Герої літературних творів на шаховій дошці» стали маленькі читайлики та їх улюблені книги.
А бібліотекар філії № 7 в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання та з нагоди відзначення дня народження Г. К. Андерсена підготувала для своїх юних користувачів тематичну фотозону. Кожен охочий міг сфотографуватися зі своїми улюбленими героями казок, створених відомим письменником.