QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У Кіровоградській області встановлено «помаранчеву» зону

19 березня відбулося позачергове засідання обласної комісії з технологічно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було терміново розглянуте питання запобігання поширенню на території області випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19.
За результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідемічної небезпеки з 19 березня 2021 року на території Кіровоградської області встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки та запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів.
У зв’язку з цим в Олександрії 19 березня відбулося позачергове засідання міської комісії з ТЕБ та НС. Комісією прийнято рішення про встановлення на території Олександрійської громади «помаранчевого» рівня та вжиття відповідних протиепідемічних карантинних заходів.
Буде посилено контроль за дотриманням санітарного законодавства закладами громадського харчування, розважальними закладами, ринками, об’єктами торгівлі, дошкільними та навчальними закладами; за виконанням протиепідемічних заходів під час пасажирських перевезень; за дотриманням умов самоізоляції особами з підтвердженим випадком COVID-19 та контактними особами.
Керівництву галузі охорони здоров’я необхідно забезпечити готовність медичних закладів до прийому хворих на грип та COVID-19.
Нагадаємо, що для «помаранчевої» зони діють обмеження, якими заборонено:
– проведення масових заходів за участю більш ніж 20 осіб;
– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
– роботу після 24:00 та до 7:00 години розважальних закладів та закладів громадського харчування, крім тих, що надають послуги адресної доставки та замовлень на виніс;
– відвідування закладів освіти групами більш ніж 20 чоловік, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;
– проведення закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації;
– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;
– приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
– відпочинок та оздоровлення дітей за межами зазначеної території.

З протоколом можна ознайомитись тут