QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У музеї працює виставка молодих олександрійських художників

Днями в приміщенні міського музейного центру ім. Худякової відбулося відкриття виставки молодих місцевих художників. В оглядовій залі до уваги відвідувачів представлені роботи сучасних митців, які тільки розпочали свій авторський шлях та інтенсивно розвиваються у творчості.
Переважно на виставці представлено картини молоді віком 16-19 років, що дає змогу прослідкувати особливості та відмінності саме цього покоління творців. Презентовані роботи виконані в різних жанрах, техніках та з використанням різноманітних матеріалів.
Зокрема, на виставці можна ознайомитися з картинами Діани Овчаренко, котра працює над інтер’єрним живописом. Її роботи виконані в абстрактному стилі та мають за мету довершити дизайн приміщень. У своєму напрямку Діана вже досягла значних висот та збирається провести власну виставку в Києві.
Також на відкритті були присутні художники-учасники, які працюють переважно у комп’ютерній графіці. Рейхан Аксу та Микита Губський – представники цифрового мистецтва й для своїх робіт використовують комп’ютерне середовище. Художники зазначають, що не варто недооцінювати чи применшувати мистецьку значимість даного напряму, адже створення цифрових картин має свої нюанси: відмінний функціонал, яким потрібно навчитись користуватись, та розширені можливості в порівнянні із вже традиційним зображувальним мистецтвом.
Представлені роботи також не професійних митців, що використовують художні навички як допоміжні вміння у своїй діяльності або в якості хобі. Юлія Сливюк здобуває фах рекламіста та піарника, однак самостійно вивчає графічний дизайн та поглиблює свої знання з цифрового зображення. Більшість її робіт – це візуалізація певних фраз, літературних та музичних творів, спроба здійснити метаморфозу одного виду мистецтва в інше.
Виставка діятиме до 9 листопада, тож всі охочі можуть завітати до музею і оглянути представлені роботи художників.
Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 9.00 до 18.00. Субота-неділя з 10.00 до 17.00. Ціна квитка 6 грн для дорослих і 3 грн для дітей.