QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У музеї презентували фільм про загиблого героя – Євгена Танковського

В Олександрії продовжується реалізація проєкту «Він загинув за Україну» від інформаційного ресурсу «В об’єктиві». У його рамках нещодавно були презентовані відео про наших земляків, загиблих учасників АТО: Гордія Кіктенка та Олександра Козенка.
13 грудня у міському музейному центрі відбулася презентація відео-некрологу, присвяченого пам’яті ще одного захисника нашої країни – Євгена Танковського. Ця дата вибрана невипадково, адже 11 грудня йому могло б виповнитися 42 роки.
У заході взяли участь: заступниця міського голови Ірина Чемерис; депутатка обласної ради, редакторка ресурсу «В об’єктиві» Євгенія Ніколаєва; батьки загиблих бійців; ветерани АТО; волонтерка, керівниця координаційного центру волонтерів Ірина Кабанова; голова ПП «Національний Корпус», ветеран полку «Азов» Віктор Іванченко та учні ОНВК №17.
На початку до присутніх звернулася Ірина Чемерис, яка подякувала батькам Євгена за те, що вони виростили такого сина, справжнього героя України. Вона зазначила: «Ця пам’ять дуже важлива, адже вона вчить нас теж бути героями, не забувати, що наша Батьківщина у нас одна і стати на її захист – найбільша честь для кожної людини».
Перед присутніми також виступили авторка проєкту Євгенія Ніколаєва, яка розповіла про історію зйомок фільму, Анатолій і Тетяна Танковські, які поділилися спогадами про життя свого сина, та інші гості.
Після виступів присутні переглянули фільм про Євгена Танковського. Він був серед тих, хто у 2014 році до останнього подиху з честю виконав свій військовий обов’язок.
Танковський Євген Анатолійович народився 11 грудня 1979 року в Приютівці. Навчався у школі №17. Він був сумлінним учнем, закінчив школу з відзнакою. Займався рукопашним боєм у спортклубі «Захист». Продовжив навчання у Дніпропетровській гірничій академії, свого часу працював на розрізі «Костянтинівський». Після закінчення академії за розподілом прийшов працювати на Криворізьку шахту. Пропрацював 10 років, останні роки – майстром зміни, відповідав за техніку безпеки.
В зону АТО Євген потрапив по мобілізації, був командиром взводу, 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.
5 серпня 2014 року Євген Танковський загинув під час штурму кургану Савур Могила Шахтарського району Донецької області.
Вдома залишилися мати, батько і молодший брат. Похований в Олександрії на Верболозівському кладовищі.
Євген Танковський посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.
У пам’ять про героя на фасаді ОНВК №17 встановлено меморіальну дошку.