QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У Войнівці відкрили будинок для дітей-сиріт

В одному із корпусів колишнього оздоровчого табору «Дружба» відкрили будинок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із Луганської області. «Світанок» – так назвали будинок, розрахований для проживання десяти дітей віком від 3 до 18 років.

Сьогодні тут мешкає троє дітей-сиріт із Лисичанської громади в умовах, які максимально наближені до сімейних. Вони мають власні кімнати та навчаються у місцевій школі.

Груповий будинок «Світанок» облаштувала Лисичанська міська військова адміністрація. Із 2021 року у таборі «Дружба» дітей більше не оздоровлювали й будівлі не використовували. Із початком повномасштабного вторгнення керівництво Приютівської громади надали тут прихисток людям із окупованих територій, які залишилися без житла.

За кошти Лисичанської громади, Луганської обласної військової адміністрації та міжнародних організацій відремонтували приміщення будинку для дітей та частково облаштували місця компактного проживання, де наразі мешкають 25 людей.

6 березня на відкритті закладу побували керівники Луганської обласної військової адміністрації, Лисичанської, Приютівської та Олександрійської громад.

– Територія Луганщини окупована і для того, щоб держава могла надавати необхідні послуги людям із тих територій, проводять відповідні заходи. Один з таких заходів – це створення такого будинку. Це хороша і важлива справа. Діти повинні мати свій дім і безпечне місце для життя. Готові допомагати і підтримувати, налаштовані захистити кожного українця, – прокоментував міський голова Сергій Кузьменко.