QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Участь бібліотек в обласній культурно-мистецької акції «Наша мова – українська!»

Бібліотеки Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи долучилися до обласної культурно-мистецької акції «Наша мова – українська!» з нагоди відзначення Всесвітнього дня рідної мови та з метою виконання завдань Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава».

У бібліотеці-філії № 2 діти різного віку завітали на бібліотечний вікенд «Читаємо, спілкуємось рідною мовою», де на них чекала тематична вікторина, мовні конкурси та ігри.

Бібліотекар бібліотеки-філії № 12 присвятила заняття гуртка з «3D-моделювання» рідній мові: діти дізналися про історію цього свята, цікаві факти про мову, відгадували загадки та моделювали головні символи нашої країни за допомогою сучасного ѓаджета – 3D-ручки.

Здійснити мандрівку на мовний олімп запропонували учням Гуманітарного ліцею працівники бібліотеки для юнацтва.  Під час захопливої квест-гри «Мовний Олімп» між командами «Паляниця» та «Солов’ї» учасники показали себе справжніми ерудитами та чудовими знавцями рідного слова. Слухачки навчального курсу «Українська мова без меж» в рамках Вищої народної школи теж стали учасницями цієї квест-гри.

Аби поінформувати мешканців  мікрорайону Перемога про свято та привернути увагу до важливості грамотного спілкування без суржика, бібліотекарі бібліотеки-філії №10 провели інформаційно-просвітницьку вуличну акцію.

У центральній міській книгозбірні для дітей бібліотекарі познайомили школярів Мультипрофільного ліцею з історією виникнення свята, розповіли цікавинки про українську мову, переглянули разом з дітьми різні пізнавальні відео.     

Мовознавчий турнір об’єднав у бібліотеці-філії № 3 дві сильні команди: учнів Ліцею інформаційних технологій та гімназії № 6.

Бібліотекарі центральної міської бібліотеки відвідали мобільну дитячу точку ЮНІСЕФ/Спільно та організували бібліорозваги для малечі, аби познайомити дітей з особливостями різних мов світу,  зробивши акцент на рідній українській мові, та провели майстер-клас «Патріотичний янгол», під час якого діти власноруч створювали янголят за допомогою синельного дроту.