QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Україна святкує День Незалежності

24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР на позачерговій сесії голосами 346 депутатів прийняла «Акт про державну незалежність України». Ухвалення Акта увінчало тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і САМОСТІЙНО визначати свою долю.

Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловились 90,32% громадян.

Цього року найбільше національне свято є як ніколи особливим і тривожним, адже саме 24 серпня виповнюється пів року, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії.

Тому влада закликала українців бути особливо пильними цього тижня: безумовно дотримуватися заходів безпеки і за сигналу повітряної тривоги одразу йти в укриття. Президент Володимир Зеленський застеріг, що коли Україна відзначатиме День Незалежності, росія може вдатися до особливої жорстокості.

Незалежність України є запорукою вільного розвитку держав і народів Європи і головною перешкодою для російського імперіалізму, тому українці відстоюватимуть свою свободу до повної перемоги над ворогом.