QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В інфекційному відділенні міської лікарні після повної реконструкції побував очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович

5 квітня в Олександрії побував очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. У рамках свого візиту разом з міським головою Сергієм Кузьменком вони відвідали інфекційне відділення міської лікарні й оглянули приміщення після повної реконструкції.

«Розвивати медичний простір надзвичайно важливо та необхідно. Незважаючи на те, що в країні війна, фінансовий ресурс обласного, державного бюджету та бюджету територіальної громади використаний максимально ефективно на користь людям. Створено сучасне, високотехнологічне відділення, яке зможе надати людям якісну медичну допомогу», – прокоментував очільник ОВА Андрій Райкович.

Міський голова Сергій Кузьменко розповів, що вартість цього проєкту складає 37 млн грн. Фінансування здійснювалося з бюджетів усіх рівнів, при цьому з місцевого бюджету виділено 9,7 млн грн.

Також він додав, що реконструкція інфекційного відділення включала в себе і будівництво кисневої станції та придбання кріоциліндрів на 17,2 млн грн. Це дало можливість забезпечити киснем не лише ліжка інфекційного відділення, а й ліжка всіх інших відділень міської лікарні.

«Це був масштабний проєкт. Ми приклали максимум зусиль, щоби, не дивлячись на війну, нове інфекційне відділення запрацювало. За декілька тижнів плануємо ввести його в експлуатацію», – підсумував міський голова.