QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В одному із гуртожитків міста для дітей-переселенців облаштували дитячу кімнату

6 липня відбулося відкриття дитячої зони в гуртожитку медичного коледжу. Нещодавно в одній із кімнат розпочали капітальний ремонт: оновили підлогу, стіни та стелю, замінили вікна та двері, закупили дитячі меблі. Наразі всі ремонтні роботи завершено.
На відкриття дитячої кімнати завітали заступниця міського голови Ірина Чемерис, начальник відділу молоді та спорту Андрій Ярошевський, директорка міської мережі бібліотечної системи Тетяна Троцюк, адміністрація коледжу, батьки та діти.
«Самі переселенці звернулися до міського голови Сергія Кузьменка з проханням допомогти облаштувати зону відпочинку в місцях їх компактного проживання. У пріоритеті міської влади – створити умови для приємного дозвілля всіх наших дітей. Тож за допомогою депутатів міської ради ми винайшли можливість облаштувати одну із кімнат» – сказала Ірина Чемерис.
Переселенці подякували міській владі за підтримку та розуміння, а також за турботу про дітей.
Кошти передали благодійники з-за кордону. За допомогою начальника відділу молоді та спорту і депутата міської ради Андрія Ярошевського вдалося зв’язатися з українцями, які тривалий час живуть і працюють в Ізраїлі. До збору долучилися й інші громадяни цієї країни. Таким чином, вдалося зібрати 1 800 євро (понад 64 тисячі гривень), які і передали на потреби переселенців до Олександрійської громади.
Учителі міської художньої школи розфарбували стіни оновленої кімнати яскравими малюнками. Наповнити її іграшками, книжечками та канцтоварами допомогли олександрійці, які відгукнулися на заклик бібліотек поділитися своїми речами. Частину цих подарунків і передали до гуртожитку. Тож наразі малечі є чим гратися і активно проводити дозвілля.
Сам гуртожиток обрали не випадково, адже зараз в ньому проживає найбільше кількість маленьких переселенців – 24 дитини.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.439115858083047/439115574749742/