QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді завершилось громадське обговорення перейменування вулиць і провулків

Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Кузьменка із 12 квітня по 12 травня в місті Олександрії та Звенигородському, Олександрійському, Головківському  старостинському окрузі проводилось громадське обговорення та збір пропозицій щодо перейменування топонімів.

Це стосується назв вулиць і провулків, які підлягають дерусифікації з урахуванням рішення Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.

Обговорення та прийом пропозицій від громадян проходив у вигляді зборів за місцем проживання (вуличних і квартальних), збору письмових пропозицій та електронних консультацій.

Протягом місяця відбулося 9 зборів жителів квартальних комітетів, 1 збори вуличного комітету, а також до міської ради надійшло 2 електронних та 2 письмових звернення.

У зборах щодо перейменування топонімів взяли участь представники управління забезпечення діяльності та відділу внутрішньої політики міської ради, які інформували жителів щодо обґрунтування нових найменувань вулиць і провулків.

Результати громадських обговорень та пропозиції населення розглядатимуться міською комісією з питань топоніміки, охорони культурної спадщини і місцевої символіки та у подальшому будуть внесені для затвердження на виконавчий комітет та сесію міської ради.

Більш детально із результатами громадських обговорень щодо перейменування топонімів в Олександрійській громаді можна ознайомитись за посиланням:

24052023.pdf (olexrada.gov.ua)