QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді триває робота над проєктом бюджету

В Олександрійській міській територіальній громаді триває робота над головним документом – проєктом бюджету на 2022 рік. Проєкт був розглянутий на засіданні виконавчого комітету та проходить процедуру обговорення у постійних депутатських комісіях.
За попередніми розрахунками, бюджет громади на 2022 рік планується затвердити у розмірі 689,9 мільйонів гривень, із яких 425 млн грн – власні доходи. Кошторис збалансований за доходами і видатками.
На захищені статті, а саме, заробітну плату, енергоносії, утримання бюджетних закладів, харчування, медикаменти буде направлено 535,6 млн грн. На реалізацію міських цільових програм буде спрямовано 153,3 млн грн.
Зокрема, по галузях кошти планується розподілити наступним чином: на освіту – 410, 9 млн грн; на охорону здоров’я – 44,7 млн грн (також близько 260 млн грн заклади отримають від НСЗУ); на галузь культури – 53 млн грн; на сферу фізкультури і спорту – 10,5 млн грн; соціальний захист – 42,2 млн грн; житлово-комунальне господарство – 61,8 млн грн; виконання інших програм – 29,8 млн грн та резервний фонд – 3,5 млн грн.
Під час обговорення бюджетного питання міський голова Сергій Кузьменко повідомив, що бюджет на наступний рік передбачається обмежений.
Тих фінансів, що збирає місто та планово отримує з державного бюджету, вистачатиме лише на захищені статті видатків. Проте, у зв’язку із значним удорожчанням енергоносіїв для закладів бюджетної сфери, навантаження на бюджет громади розрахунково становить 60 млн грн, із яких 40 млн грн будуть покриті власними доходами та близько 20 млн грн – декларується як незабезпеченість для компенсації спеціальною дотацією з державного бюджету.
«Ми маємо діяти за вимогами законів, тож, у першу чергу, повинні забезпечити людей заробітною платою, щоб у соціальній сфері було тепло, а далі будемо працювати над тим, аби в нас з’являлися й інші можливості», – зазначив міській голова.
У зв’язку з карантинними обмеженнями громадські слухання проводитися не будуть. З проєктом рішення міської ради Про бюджет Олександрійської міської територіальної громади на 2022 рік можна за посиланням: https://olexrada.gov.ua/base/project/rada/proekt_r_4015/proekt_r_4015.pdf.
Остаточне рішення щодо затвердження головного кошторису Олександрійської громади буде ухвалюватися депутатами на сесії міської ради.