QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді відбулося чергове обговорення перейменування вулиць і провулків

Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Кузьменка із 9 жовтня по 9 листопада в місті Олександрії, Олександрійському, Звенигородському та Головківському  старостинських округах проводилось громадське обговорення та збір пропозицій щодо перейменування топонімів.

Це стосується назв вулиць і провулків, які підлягають перейменуванню, відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії».

Обговорення та прийом пропозицій від громадян проходив у формі електронних консультацій шляхом заповнення гугл-форм та подання письмових пропозицій (зауважень).

В електронному голосуванні взяло участь 565 жителів громади; 2 письмові звернення надійшли від громадян, що проживають по вулиці Малиновського та провулку Челюскінців.

Більше 90% жителів, які взяли участь в обговоренні, проголосували за пропозиції топонімічної комісії щодо присвоєння нових назв вулицям і провулкам.

Результати громадських обговорень розглядатимуться міською комісією з питань топоніміки, охорони культурної спадщини і місцевої символіки та будуть внесені для затвердження на виконавчий комітет і сесію міської ради.

Із результатами обговорення можна ознайомитись тут.