QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії оновили житло для вимушених переселенців

26 серпня в одному з гуртожитків міста, де проживають вимушені переселенці, урочисто відкрили оновлений блок кімнат. За підтримки міської ради та допомоги обласного бюджету вдалося відремонтувати та обладнати меблями 8 кімнат, де проживатиме 30 дорослих і дітей із числа вимушених переселенців.

На відкритті була заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка привітала присутніх з цією подією.

«Досить швидко після початку війни стало зрозуміло, що багато людей залишається в місті, бо їм просто немає куди їхати. Сьогодні фактично Олександрія стала другою домівкою для них. Громада продовжує робити все, щоб ці люди відчули турботу та безпеку саме в нашому місті» – сказала Ірина Чемерис.

Присутні переселенці навзаєм дякували за гостинність та відчутну підтримку з боку олександрійців і щиро раділи оновленим житлам.

Обласний бюджет виділив близько 300 тисяч гривень на будівельні матеріали та меблі, але ремонти в кожній кімнаті виконували самі переселенці. Тож завдяки злагодженій роботі обласної та місцевої влади, адміністрації коледжу та гуртожитку, а також самих людей вдалося швидко і якісно облаштувати місця для проживання родин вимушених переселенців.