QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії перевіряють дитячі розважальні центри

Днями спеціальна робоча група обстежила дитячий розважальний центр «Пальма» та ігрову кімнату при готелі «Південний». Метою стала перевірка дотримання правил безпеки, вимог законодавства у сфері охорони дитинства, захисту прав споживачів, охорони праці, протипожежної безпеки та інших нормативно-правових актів. До складу цієї групи увійшли представники правоохоронних, контролюючих органів та управлінь міської ради.
У ході обстеження були виявлені недоліки у вигляді відсутності медичних книжок у працівників, захаращені евакуаційні виходи, не проведено технічне обслуговування вогнегасників та ряд інших порушень.
Однак варто зауважити, що на момент обстеження частина недоліків була усунена. Зокрема, у дитячому розважальному центрі «Пальма» між 1-м і 2-м поверхами демонтований тимчасовий навіс з банерної тканини, який візуально сприймався як батут, та встановлена огорожа у вигляді перил.
На усунення недоліків наданий термін до 7 липня. До цього часу розважальні центри працюватимуть в обмеженому режимі. У разі невиконання приписів вищеназвані заклади можуть бути закриті.
Як інформувалося раніше, внаслідок недотримання норм безпеки в дитячій кімнаті «Пальма» травмувалася дитина. З огляду на ситуацію міський голова Сергій Кузьменко підписав розпорядження про створення спеціальної групи з перевірки квест-кімнат, ігрових кімнат, розважальних центрів та атракціонів, яка вже розпочала свою роботу.