QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії провели екологічні ігри

23 травня відбулися екологічні ігри в рамках грантового проєкту, що спільно реалізовують Олександрійська міська рада та благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія». Цей проєкт триває третій місяць та має на меті просвітницьку діяльність, покликаний формувати вміння сортувати сміття та виховати сталу екологічну поведінку. До поширення практик розумного поводження з побутовими відходами залучили молодь та дорослих жителів громади.

Із вітальним словом до учасників звернулася Юлія Свєженцева, керівниця інституційного напряму проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» – партнер Олександрійської громади в реалізації екопроєкту. Вона відзначила важливість просвітницької роботи під час впровадження екологічного проєкту та залученість молоді, яка готова змінюватися і навчати оточуючих.

Участь в іграх взяли позашкільні заклади міста, центр соціальних служб, представники міської ради та шкільні команди, які пройшли відбір для участі в екологічному проєкті. Провели захід представниця громадської організації «Нова Дружківка» Анна Павленко та керівниця молодіжного простору «Другий поверх» Аліна Касьянова.

Декілька сесій ігор тривали впродовж дня. Учасники перевіряли свої знання з екологічної поведінки, пригадували правила сортування сміття та розумного поводження з відходами.

Такі заходи носять просвітницький характер і покликані дати перші навички правильного сортування відходів і зменшити об’єми сміття в громаді.

Нагадаємо, в Олександрійській громаді триває екологічний проєкт «Сортуй сміття заради майбутнього!» та інформаційно-комунікаційна кампанія задля його підтримки. Учнів десяти закладів навчають правилам розумного поводження з відходами та впровадження сортування сміття на постійній основі.

Конкурс втілюється в життя за підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».