QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії реалізовуватимуть грант з екологічної освіти

100 000 гривень виграла грантова заявка від благодійної організації «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія». Проєкт екологічного спрямування і його мета – підвищити екологічну свідомість школярів та молоді, залучити їх до активного сортування сміття. Тож кошти спрямують на реалізацію освітнього проєкту розумного поводження з відходами.

Упродовж наступних місяців планується проведення круглих столів, екологічних ігор для школярів, конференцій для молоді, онлайн-презентацій тощо. Акцент робитимуть на сталість проєкту, аби навіть по його завершенню у дітей залишилися навички та потреба у сортуванні відходів.

Грант залучили за допомогою партнерів – Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», з якою Олександрійська міська рада підписала з Меморандум «Про взаєморозуміння та співробітництво».  У рамках цього Меморандуму в Олександрійській територіальній громаді буде проведена інформаційно-комунікаційна кампанія «Живи в чистоті – будь свідомим олександрійцем». Отже, не тільки молодь, а й дорослі мешканці громади долучаться до поширення практик розумного поводження з побутовими відходами.

6 березня під головуванням заступниці міського голови Ірини Чемерис відбулося засідання робочої групи, у ході якого обговорили основні напрямки роботи. Участь взяли представники управління освіти, житлово-комунального господарства, громадських організацій «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» та «Нова Дружківка», а також місцеві медіа.

– Питання екології завжди в переліку обговорення всіх європейський країн. І навіть попри війну в Україні, продовжуємо виховувати підростаюче покоління і закладати основи правильної екологічної поведінки, – сказала Ірина Чемерис.

Із словами привітання до присутніх звернулися Юлія Свєженцева та Вікторія Погорєлова – представниці Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку», які відзначили важливість екологічної просвіти, дали рекомендації для успішної реалізації інформаційно-комунікаційної кампанії та екологічного проєкту, побажали успіху в роботі.

За допомогою міської ради здійснюватиметься інформаційний супровід та залучення місцевих медіа до подій, які відбуватимуться в рамках грантового проєкту, щоби залучити не лише школярів, а й більш широке коло жителів громади.