QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії розпочався Перший міський фестиваль шкільних театрів

24 травня в Олександрійському театрі розпочався Перший фестиваль шкільних театрів «Сходи». Участь беруть дитячі та юнацькі театральні колективи ліцеїв, гімназій та позашкільних закладів міста. Актори – учні 7-11 класів. Постановки обирали сучасні або класичні українських та зарубіжних авторів.

Чотири вистави глядачам показали колективи з гімназії «Сузір’я – 19», Гуманітарного ліцею, Мультипрофільного ліцею та ліцею №17.

Ще три вистави очікують на глядачів завтра – 25 травня. Свою майстерність продемонструють колективи гімназії імені Шевченка, Будинку дитячої та юнацької творчості та ліцею №10.

Креативність, режисерське рішення, музичний супровід, акторське виконання оцінює професійне журі. По завершенню фестивалю визначать переможця.

– Ідея народилася не так давно і ми всі хвилюємося. Наш театр – особливий. На цій сцені виступали корифеї – Карпенко-Карий, Кропивницький, Саксаганський, робив перші кроки Гнат Юра – відомий режисер, актор театру і кіно. І символічно, що і наші діти тут роблять свої перші театральні кроки, – сказала Ірина Чемерис.

Перший фестиваль шкільних театрів проходить в рамках відзначення Дня міста і має благодійну мету. Цьогоріч громада допомагає волонтерам Координаційного центру закрити потребу військових, яким потрібні засоби РЕБ та автомобіль. Ціль – 350 000 гривень.

🔗Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/AJkvFFBguN

💳Номер картки банки

5375 4112 1819 9433