QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулася презентація книги про Дмитра Чижевського

24 лютого в читальній залі Центральної міської бібліотеки відбулася презентація другого видання навчально-методичного посібника «Чижевський. Мегазірка з Олександрії». На культурно-просвітницькому заході були присутні двоє із п’яти авторів книги: це Валерій Жванко і Надія Жахалова, заступник міського голови Ірина Чемерис, представники Попельнастівської ОТГ, працівники сфери культури, громадські активісти та ін. Також у режимі онлайн запрошені поспілкувалися з автором даного проекту Ларисою Гайдою, яка була на зв’язку з Кропивницького.
Зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері, де автори мали можливість розповісти про етапи створення і написання книги, а гості – подякувати краєзнавцям за ґрунтовні дослідження й цікаві видання.
Виступаючи перед присутніми, Ірина Чемерис зазначила: «Ця подія вчасна і дуже необхідна для нашого міста, адже завдання міської влади разом з олександрійськими істориками і краєзнавцями відродити постать Дмитра Чижевського. Із цією метою ми плануємо створення музею й такі книги допоможуть нам вдало розпочати роботу». Вона подякувала містянам за підтримку й активну участь у реалізації поставлених завдань.
Дмитро Чижевський – інтелектуал світового рівня, всесвітньовідомий філософ, літературний критик, логік, релігієзнавець, лінгвіст у галузі слов’янських мов, компаративіст. Презентована книга акумулювала рідкісні матеріали про його життя та науковий шлях.

Більше фото на ншій сторінці в мережі Фейсбук за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.136962518298384/136961548298481/