QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулася серпнева педагогічна конференція

Міська влада продовжує низку зустрічей перед початком нового навчального року. Так, 26 серпня в Олександрії відбулася традиційна міська серпнева конференція педагогічних працівників.

Враховуючи воєнний стан, цьогорічна зустріч пройшла в форматі онлайн-засідання на тему «Сучасна освіта  – фундамент непереможної держави». Тож всі охочі педагоги мали можливість взяти участь у заході та заслухати інформацію від спікерів.

Розпочалася конференція з виступу заступниці міського голови Ірини Чемерис, яка привітала педагогів із початком нового навчального року.  «У зв’язку з воєнним станом, 2022-2023 навчальний рік ми розпочинаємо дистанційно. На сьогодні  батьківські колективи висловили бажання проводити навчання дітей у форматі онлайн. Але ми зможемо переглянути форму навчання, коли це дозволить безпекова ситуація», –  зазначила Ірина Чемерис.

Окремо заступниця міського голови зупинилася на питанні організації опалювального сезону в закладах освіти та роботі міської влади задля його повноцінного забезпечення у звичайному режимі.

Щодо виплат заробітних плат педагогам вона наголосила, що незважаючи на зняття надбавок за престижність праці в інших громадах, Олександрійська міська рада винайде кошти, аби рівень зарплат вчителів залишився таким, як до початку війни.

«Освіта – це ще один фронт нашої країни і ми його будемо впевнено тримати. Оскільки освіта і культура – це те основне, за що ми будемо боротися на нашій мирній території, щоб наші діти  були освічені та отримували якісну освіту», – підсумувала Ірина Чемерис.

Також зі словами привітань виступив начальник управління освіти Олександр Авраменко, який зосередився на досягненнях у галузі освіти за минулий рік та головних завданнях на наступний начальний рік.

Важливою подією, що відбулася під час серпневої конференції, стало укладання Меморандуму про співпрацю між Олександрійським міським центром професійного розвитку педагогічних працівників та Центральноукраїнським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка, який отримав ліцензію на надання послуги з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Відповідний документ підписали ректор університету Євген Соболь та директор центру Оксана Аннікова. Це дасть можливість вчителям розширити спектр спеціальностей та можливостей для підвищення кваліфікації.

У ході педагогічної конференції перед учасниками із тематичними доповідями виступили спікери: Віра Слєта – голова міської організації профспілки працівників освіти і науки України; Євген Соболь – ректор ЦДПУ ім. В.Винниченка; Олена Нікітіна – координатор з курсів підвищення кваліфікації;Валентин Бойченко – заступник директора інституту післядипломної освіти Київського університету ім.Б.Грінченка та Вікторія Фотовенко – директор Інклюзивно-ресурсного центру.