QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулася зустріч голів територіальних громад

Можливості співпраці між територіальними громадами і програмою «U-LEAD з Європою» обговорювали під час зустрічі 20 березня.

В інформаційно-консультаційному заході взяли участь голови та представники 7 громад Олександрійського району. Це Олександрійська, Приютівська, Пантаївська, Онуфріївська, Попельнастівська, Світловодська та Новопразька громади.

Разом із фахівцями Регіонального офісу Програми ««U-LEAD з Європою» в Кіровоградській області голови територіальних громад спілкувалися про виклики та новації для громад у 2024 році, ключові питання керування бюджетом та кадрами, які потрібні для управління в органах місцевого самоврядування.

– Європейські партнери потрібні українській громаді. В умовах непростої ситуації міжнародна допомога як ніколи актуальна. Наше завдання – підтримати життя в громадах. Маємо зберегти людей і мотивувати їх, щоби вони тут навчалися, жили та працювали. «U-LEAD з Європою» – це надійний партнер, за допомогою якого ми отримуємо необхідні знання, – сказав міський голова Сергій Кузьменко.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.