QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулося покладання квітів до Дня Конституції України

Традиційно 28 червня відзначається День Конституції України.
Цього дня у 1996 році відбулася історична подія – Верховна Рада України ухвалила головний Закон нашої держави, який увібрав в себе багатовіковий законотворчий досвід українського народу та його прагнення самостійно будувати демократичну державу.
На жаль, 26 річницю прийняття Конституції українцям доводиться відзначати в умовах воєнного стану.
В Олександрії 28 червня відбулася літературно-музична композиція біля пам’ятника Тарасу Шевченку.
У тематичному заході взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, посадовці міської, районної рад, громадських організацій, жителі міста.
Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко зазначив: «Сьогодні ми відзначаємо День Конституції, у той же час сьогодні 125-й день війни, 125-й день боротьби українського народу за незалежність. 26 років тому ми отримали свій основний договір, основні правила життя в своєму домі. За цей час було зроблено багато кроків, щоб українська нація повернулася в європейську родину. Це і договір про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, це і безвізовий режим з Європейським Союзом, і 23 червня ми стали повноправними кандидатами на членство в Європейському Союзі. Ми робимо свою роботу, але в той же час, ми маємо боронити свою державу. Тисячі хлопців і дівчат з Олександрії роблять важку, небезпечну справу. Кожного дня о 9 годині ранку ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав найцінніше – своє життя за свободу України. Багато разів в Олександрії ми з сумом прощалися із захисниками. Але діти, батьки, дружини, всі олександрійці точно знають, що кожен, хто віддав своє життя за Олександрію, Україну, назавжди увійшов у незалежну історію, став героєм України. Ми сьогодні намагаємося дбати про те, щоб Олександрія була частиною великих економічних можливостей нашої держави. Ми сьогодні просимо наших підприємців і олександрійців продовжувати працювати, продовжувати створювати додаткову вартість, а отже можливість для того, щоб ми захищали свою державу. Ми продовжуємо дбати про місто, щоб воно було красивим і затишним. Адже ми маємо показати нашим дітям, за що хлопці воюють на фронті і яким повинно бути українське європейське місто. Ми не зупиняємося, нас не зламати, ми віримо і знаємо, що Україна стане процвітаючою, європейською, Україна стане державою із найвищими цінностями, із найкращими умовами для життя людей. Адже Конституція говорить, що найвищою цінністю є життя людини. Ми нація, яка поважає кожного і кожну. Ми нація, яка поважає цінність життя і ми нація, яка вірить, що на священній українській землі буде мир, достаток і люди будуть із задоволенням приїздити з інших країн, щоб жити, любити і мати своє майбутнє.
Окремо міський голова від імені усіх олександрійців висловив співчуття нашим друзям, сусідам – жителям міста Кременчук, які вчора постраждали під час трагедії в торговельному центрі.
Також з промовою виступила начальник Олександрійської районної військової адміністрації Ольга Коріненко.
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх полеглих за Україну та поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.433827458611887/433826798611953