QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії віддали шану ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у малій залі відбулося нагородження ліквідаторів.

Віддати шану та подякувати людям, які 37 років тому врятували світ від ядерного лиха, прийшли міський голова Сергій Кузьменко, представники міської ради, ГО «Спілка інвалідів Чорнобиля», військовослужбовці, працівники ДСНС.

– Сьогодні важливий день у житті нашого міста, згадуємо ті далекі часи, коли ви приймали непросте і одне з найважливіших рішень у вашому житті. До ліквідації аварії долучилися люди різних професій. Від усіх олександрійців дякую вам за цей подвиг, за важку роботу, за те, що подолали некероване полум’я мирного атому, будували домівки для постраждалих, брали активну участь у житті нашого міста, – зазначив Сергій Кузьменко.

За багаторічну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Грамотою Кіровоградської обласної ради нагородили Сергія Чумаченка.

Подяку Кіровоградської обласної ради оголосили Івану Андрущенку, Олександру Рєзнику та Ігорю Турбаївському.

Грамотою Олександрійської міської ради нагороджено ліквідатора Григорія Карделюка.

Подяку Олександрійського міського голови оголошено Віктору Бражнікову, Георгію Гострому, Геннадію Гришину, Віктору Коваленку, Василю Левченку, Анатолію Матяшу, Віктору Путіліну та Валерію Тесленку.

По завершенню нагородження, учасники заходу перейшли до пам’ятного знаку на площі Героїв Чорнобиля, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів, які пішли з життя, та поклали квіти.