QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відкрили пам’ятну дошку Дмитру Чижевському

Відкриття меморіальної дошки Дмитру Чижевському відбулося сьогодні, 3 квітня. Захід приурочили до 130-ї річниці від дня народження відомого вченого та нашого земляка.

Біля музейного відділу «Будинок Дмитра Чижевського», що по вулиці Шевченка, 66, зібралися керівництво міської ради та районної військової адміністрації, очільники обласного департаменту культури і туризму та універсальної наукової бібліотеки імені Чижевського, депутати, науковці з інших міст, краєзнавці, історики, журналісти.

– Дмитро Чижевський не жив за часів незалежності України, але він показував нам правильний шлях, як прийти до своєї культури і соборності. У ці дні ми говоримо про нашу власну культуру, процес відродження і поваги до рідного, українського. Хотілося, щоби цей будинок став просвітницьким майданчиком, де б зустрічалися люди, обмінювалися думками, і вчилися бути тими, хто вестиме країну в майбутньому, – сказав міський голова Сергій Кузьменко.

Оновлена пам’ятна дошка розміщена на фасаді будинку, де жила родина Чижевських і де нині знаходиться єдиний в Україні музей та унікальний культурний осередок, присвячений постаті Дмитра Чижевського.