QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відкрили виставку речей, які належать переселенцям

28 липня в музейному центрі відбулося відкриття незвичайної виставки під промовистою назвою «ДОРОГОЮ (не)ПОВЕРНЕННЯ». До уваги відвідувачів представили різні речі, які переселенці взяли з собою, залишаючи рідну оселю. Кожен принесений предмет має власну вражаючу історію та цінність, адже рятуючись, люди брали із собою найцінніше.
На заході були переселенці, які надали свої речі до колекції виставки. У ході відкриття вони ділилися спогадами, емоціями та враженнями від пережитого, пояснювали чому саме ця річ стала їм найдорожчою.
Виставку відвідала заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка також звернулася до присутніх: «Зараз ми дійсно проходимо дорогою неповернення: не тільки фізичного, але й ментального. І саме сьогодні, у День Української Державності, ми як ніколи розуміємо, що Україна була, є і буде! Такі заходи надихають, об’єднують і дають розуміння того, що ми єдиний народ з тисячолітньою історією».
Серед речей представлені вишиті рушники, музичні інструменти, іграшки, свічки та багато іншого. Зі своїми власниками вони приїхали з Гостомеля, Харкова, Краматорська, Слов’янська, Миколаєва, Нікополя та інших міст України.
Загалом, своїми речами поділилися 10 сімей, аби відвідувачі виставки змоги ближче познайомитися з історіями переселенців, знайти взаєморозуміння та відчути біль і надію кожного, хто втратив рідний дім.
Виставка діятиме два тижні. Музейний центр працює: понеділок-п’ятниця з 9.00 до 18.00, субота з 10.00 до 17.00. Вартість квитків традиційна: для дорослого 15 грн, для дитини – 10 грн. Завітавши на виставку, можна оглянути весь музейний зал. Запрошуються всі охочі.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.453397539988212/453397083321591/