QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії волонтери з США проводять курси тактичної медицини

15 березня міський голова Сергій Кузьменко поспілкувався з волонтерами зі Сполучених Штатів Америки, які прибули до Олександрії. Їх мета – підтримати українців у цей нелегкий час і навчити основам тактичної медицини – наданню вчасної і правильної медичної допомоги на полі бою тих, хто має високу ймовірність потрапити під вогонь. Мова йде про поліцію, територіальну оборону та лікарів.
Сергій Кузьменко подякував американським добровольцям за підтримку й розуміння. «Олександрія знаходиться в центрі України і порівняно з іншими містами, ситуація у нас стабільна. Однак у нас є люди, які потребують ваших знань, уміння та досвіду. І це важливо для нас всіх» – сказав очільник міста.
Гості також подякували міському голові за гостинність і відзначили високий патріотизм українського народу, який вони не спостерігали в жодній країні, де були з миротворчою місією.
Волонтери мають досвід роботи в Іраку, Сирії, Афганістані, Колумбії. Протягом наступних днів вони проведуть низку тренінгів з тактичної медицини для наших правоохоронних органів, добровольців з територіальної оборони та лікарів.
Візит американських добровольців став можливим завдяки роботі капелана Павла Царевського з громадського формування “Капеланський патруль” та фізичної особи-підприємця Світлані Квітці. Під їх керівництвом діє логістичний центр на базі митного контролю.
Зауважмо, що впровадження цього курсу для кожного бійця в західних арміях привело до гарних результатів – кількість загиблих від поранень в армії США зараз є найнижчою за всю історію. Тактична медицина враховує той факт, що місце і обставини в яких надається допомога під час бойових дій, принципово відмінні від звичних лікарень, салону карети швидкої допомоги або, навіть, тротуару серед міста.