QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії з’явилася перша патронатна сім’я

Бізіні Ніна та Ілля стали першою патронатною сім’єю Олександрійської громади, яка братиме на тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дітей, вилучених з біологічної родини на період подолання батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. За законодавством цей термін становить до 90 діб, в окремих випадках – до 6 місяців.
24 листопада у міській раді відбулося засідання комісії, що ухвалила рішення про успішне навчання сім’ї Бізіних, яке вони проходили в обласному центрі. До складу комісії ввійшли служба у справах дітей, обласний та міський центр соціальних служб, начальники управлінь освіти, соціального захисту населення, охорони здоров’я, поліція.
На початку заступник міського голови Ірина Чемерис зауважила: «Патронатна сім’я – це одна із форм сімейного виховання. Робота з нею важлива, складна і багатовекторна, адже вимагає взаємодії різних суб’єктів соціальної роботи: вихователів, медичних працівників, вчителів, соціальних служб, психологів та інших спеціалістів».
Тож по завершенню зустрічі на родину Бізіних, керівників установ та організацій, фахівців з різних галузей, дотичних до діяльності патронатної сім’ї, чекали навчання, пов’язані з особливостями роботи під час надання послуги з патронату над дитиною. Надалі така міждисциплінарна команда постійно допомагатиме родині Бізіних у процесі виховання та реабілітації неповнолітніх, взятих під патронат.
Зазначимо, що за даними служби у справах дітей лише за 2020 рік із сімей на різні періоди часу вилучалося близько 20 дітей. Тож патронатна родина – це вдала альтернатива притулкам і центрам, які беруть на тимчасове утримання дітей, що потрапляють у складні життєві обставини. Адже тут дитина зможе отримати цілий комплекс соціальних послуг, у тому числі для стабілізації свого психоемоційного стану.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.302457348415566/302457251748909/