QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

⚡️В Україні стартувала платформа «Діти війни» для розшуку дітей

Сьогодні в Україні запрацював державний портал розшуку дітей. Інформаційна платформа «Діти війни», яка допомагатиме відповідним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії.

Кожен, хто забажає тепер може зайти на сайт Діти війни і отримати найсвіжіші відомості та цифри про жертви серед дітей через непередбачувані обстріли та постійні бойові дії ворога. Поранені, вбиті, зникли безвісти і незаконно депортовані в росію діти, про яких нам точно відомо – ось про які цифри можна дізнатися з сайту. Водночас там же оприлюднена кількість дітей, яких знайшли правоохоронці, та про ту цифру повернутих з депортації, про яку точно відомо.

Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Наразі відомо про щонайменше 450 тисяч переміщених і депортованих на територію росії дітей. Крім цього, на сьогодні 693 дитини поранені, 358 загинули, 203 зникли безвісти та щонайменше 5 754 примусово переміщені та депортовані.

Станом на 1 серпня правоохоронці знайшли 4039 дітей, які перебували в розшуку, 47 вдалося повернути з депортації.