QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Україні вперше відбудеться Національний тиждень читання

Український інститут книги запрошує долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

Він триватиме з 16 до 24 березня та охопить Всесвітній день поезії (21 березня).

Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, це можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії – «Дім», а гаслом став рядок із вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

– Це про міцні зв’язки з батьківщиною попри відстані. Ми хотіли б, щоб читання поезії розрадило і підтримало українців, які через війну росії проти України втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи за кордон. Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу», – йдеться на сайті Українського інституту книги.

У рамках «Національного тижня читання. Тижня поезії» відбудуться обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо.

Організатори літературно-мистецьких заходів можуть позначити свої події на мапі активностей, заповнивши гуглформу за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoSc7PeQfierxQajDPWXN1PSEyTzh2UdzIrlBL0bCxmdudpg/viewform

Це допоможе створити єдиний інформаційний простір, де кожен зможе знайти близькі для себе події: читацькі зустрічі, воркшопи, лекції та інші заходи, що сприяють популяризації читання.

Взяти участь в акції можна й через соціальні мережі: розмістити дописи відповідної тематики, наприклад опублікувати улюблені вірші, інформацію про проведені заходи, використавши хештег #тижденьпоезії2024.