QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Вартість платних послуг, які надає міський територіальний центр

Відповідно до чинного законодавства, отримувати соціальні послуги міського територіального центру можуть усі громадяни, які втратили працездатність та особи-сім’ї, які потрапили в складні життєві обставини. Однак, відтепер на вартість послуг впливає лише середньомісячний сукупний дохід особи-сім’ї, а не наявність рідних, як це було раніше. Наразі в місті безоплатними послугами користується 1538 осіб, платними – близько 200 громадян.
Тож сьогодні на сесії Олександрійської міської ради був затверджений тариф на платні соціальні послуги, що надаються міським терцентром. Сюди входять: перукарські й транспортні послуги, пошив та ремонт взуття, соціальний супровід, організація дозвілля, ведення домашнього господарства тощо. Їх вартість вираховується за спеціально розробленою методикою.
Із більш детальним переліком послуг, часом їх виконання, повною і диференційованою вартістю можна ознайомитися, перейшовши за посиланням:

https://olexrada.gov.ua/doc/news/02042021.pdf
Дане рішення вмотивоване тим, що зі змінами в законодавстві постало питань врегулювання цін на надання платних соціальних послуг та відшкодування витрат, пов’язаних із утриманням громадян, які бажають обслуговуватися територіальним центром соціального обслуговування, однак не підпадають під безоплатне обслуговування.
Окрім того, у ході сесії депутати затвердили Положення про порядок та умови надання платних соціальних послуг міським територіальним центром соціального обслуговування та у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою внесли зміни до структури і граничної чисельності терцентру.