QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет відтермінував реорганізацію районної лікарні, але поступово робота триває

У зв’язку з воєнним станом та іншими законодавчими актами, 22 березня рішенням виконавчого комітету відтерміновано реорганізацію районної лікарні до 25 квітня 2022 року.
Міський голова Сергій Кузьменко прокоментував дане питання: «На початку року районну лікарню ми взяли у свою систему охорони здоров’я і спланували роботу зі створення одного медичного простору, який має надавати послуги всім, хто живе в нашому місті та районі. На жаль, під час воєнного стану неможливо закінчити цей процес. Зараз ми не можемо вирішити питання з Національною службою охорони здоров’я, щоб районна лікарня отримувала необхідну кількість фінансування. Тому ми про це говоримо, що лікарі працюють, не завжди отримуючи свою заробітну плату своєчасно. Прошу працівників районної лікарні з розумінням до цього ставитись, адже ми не маємо технічних можливостей, щоб виправити ситуацію, але ми робимо все можливе, щоб лікарня функціонувала, що лікарі отримували зарплату. Впевнений, що після технічних рішення, ми швидше підійдемо до створення одного медичного простору, який буде одночасно забезпечувати оплату праці всім медикам».
У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара зазначила: «Незважаючи на те, що злиття лікарень затримується, ми поступово працюємо по відділеннях. На сьогодні вже функціонує єдине пологове відділення на базі міської лікарні та вирішується питання щодо злиття відділень гемодіалізу».