QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконком розглянув поточні питання

29 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету.
На початку присутні розглянули блок питань, що стосуються подальшої долі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, у зв’язку зі звільненням від повноважень опікуна над однією дитиною та наданням трьом дітям статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, прийнято рішення про їх влаштування до благодійного центру «Джерело життя».
Аби врегулювати питання пільгового проїзду на маршруті №79 «Олександрія – Головківка» та компенсаційних виплат перевізнику, виконком запропонував міській раді внести доповнення до Програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування приміського сполучення в Олександрійській територіальній громаді, включивши до неї даний маршрут.
Депутатам також запропоновано затвердити міську соціальну Програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року з метою захисту прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.
Розглянувши заяву підприємця та лист старости сел.Олександрійського, присутні погодили розміщення дитячих атракціонів та торгівлю солодкою ватою, попкорном і карнавальною атрибутикою на День селища, яке відзначатиметься 29 серпня.
Також ще одному підприємцю погодили розміщення місця для торгівлі баштанними культурами по вул. 6-го Грудня за умови дотримання усіх санітарно-епідеміологічних вимог та наявності експертних лабораторних висновків.
У зв’язку зі змінами у законодавстві, присутні запропонували депутатам внести зміни до статутів центральної міської лікарні, дитячої міської лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги та стоматологічної допомоги.
Враховуючи звернення житлового будівельно-експлуатаційного кооперативу «АГРОМАШ-ОДИН» та протокол загальних зборів мешканців багатоквартирного житлового будинку по пр.Будівельників, 34а, виконавчий комітет надав дозвіл на відключення багатоповерхівки від мережі централізованого опалення.
Крім того, на засіданні було розглянуто ряд земельних питань, у тому числі, щодо відведення ділянок громадянам у межах безоплатної приватизації, оренди землі, оформлення права власності на земельні ділянки та інше.