QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Як цьогоріч святкувати Великдень

Цього року 17 квітня (неділя) християни західного обряду (вірні Римо-Католицької Церкви) святкують свято Воскресіння Христового, у цей же день Православні українці святкують свято Входу господнього в Єрусалим – Вербну Неділю.
Через тиждень – 24 квітня (неділя) Православні та Греко-католики святкуватимуть Світле Христове Воскресіння – Великдень.
З 15 по 23 квітня юдеї України відзначають свято Песах – Єврейську Пасху.
Традиційно святкування цих свят супроводжується проведенням нічних богослужінь. Під час проведення таких богослужінь, у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в державі, на території Кіровоградщини будуть діяти й відповідні обмеження, а саме:
• усі віряни святкуватимуть Великдень вдома. Богослужіння пройдуть у приміщеннях храмів виключно за участі священнослужителів та церковного причту. Зауважимо, що на території області встановлено комендантську годину з 21:00 до 06:00. Тому дістатися до храмів священнослужителям варто заздалегідь;
• освячення великодніх кошиків для усіх охочих має розпочатися по завершенню комендантської години, не раніше 06:00 ранку на територіях біля культових споруд. Без відвідування храмів та приміщень;
• не створювати натовпу та дотримуватися соціальної дистанції;
• під час оголошення «повітряної тривоги» пройти до найближчого бомбосховища або укриття та залишатися там до закінчення тривоги;
• при виявленні сторонніх підозрілих предметів, ні в якому разі не намагатись відкрити чи перенести їх, негайно повідомити про їх місцезнаходження до Національної поліції та місцевого ДСНС.
Просимо керівників релігійних організацій завчасно проінформувати прихожан про зазначений порядок святкування Великодня в області.

Не нехтуйте правилами поведінки у громадських місцях, адже це запорука вашої безпеки!!!