QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Як встановити статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми

Будь-яка людина, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод. В Олександрійській громаді звернення приймає Департамент соціального захисту населення Кіровоградська обласна військова адміністрація.

Через три дні після отримання заяви працівник держадміністрації проводить з Вами співбесіду.

За можливості, надайте копії проїзних документів, довідку про перетин державного кордону, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, заяви до поліції та відповіді, медичні висновки тощо. Під час співбесіди можуть бути присутні Ваші родичі.

У процесі співбесіди буде складений опитувальний лист. Ознайомтесь з усіма пунктами та підпишіть його. Якщо ви не згодні з будь-якою інформацію, додайте свої письмові зауваження.

У разі позитивного рішення видається довідку про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Термін дії довідки – до 2-х років і може бути продовжений ще на 1 рік. Протягом цього строку ви маєте право на одноразову матеріальну допомогу у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Більш детально – за посиланням: https://guide.diia.gov.ua/view/vstanovlennia-statusu-osoby-iaka-postrazhdala-vid-torhivli-liudmy-ad4d4102-d356-4f3b-8778-95aa8ec46294