QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Якісна психологічна підтримка військових та їхніх родин – на часі

12 грудня секретар Вікторія Косяк провела робочу зустріч за участю фахівців міського центру соціальних служб та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Вони прибули до Олександрії, аби ознайомитися із роботою у напрямку надання психологічної підтримки ветеранам війни, учасникам бойових дій, родинам безвісти зниклих військових, пораненим бійцям та обговорити можливості допомоги міським службам і психологам у цьому напрямку.

На сьогодні в Олександрії функціонує психологічний хаб, ветеранська гаряча лінія, спеціалізовані простори для жінок, а також завершують місію психологи у рамках проєкту «Лікарі без кордонів», які працювали на базі міської лікарні та бібліотеки.

Проте, на сьогодні військових психологів, які спеціалізуються на вузькопрофільній психологічній, психотерапевтичній допомозі, на жаль, у місті недостатня кількість. Також необхідні методичні матеріали для роботи.

Тож присутні обговорили подальшу співпрацю у напрямку підготовки спеціалістів, підвищення їх кваліфікації, поліпшення методичної бази, аби забезпечити для військових та їхніх родин якісну психологічну підтримку.