QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у міській раді відбулося засідання круглого столу

29 листопада у міській раді відбулося засідання круглого столу, у ході якого посадовці разом з керівниками громадських організацій обговорили питання соціального захисту громадян з обмеженими фізичним можливостями.
Відповідний захід присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю, що відзначатиметься 3 грудня.
У засіданні взяли участь заступниця міського голови Ірина Чемерис, керівники структур, що займаються соціальним захистом та обслуговуванням цієї категорії населення, представники громадських організацій «Віра», «Серце матері» та «Зірка надії».
За інформацією начальника управління соціального захисту населення Олени Назаренко сьогодні на території Олександрійської громади проживає 6,8 тисяч громадян з інвалідністю. Згідно із законодавством ці люди отримують державну допомогу, користуються пільгами, санаторно-курортним лікуванням, наданням візків, милиць, протезів тощо. Цього року із бюджету Олександрійської громади виділено 1,3 мільйони гривень допомоги жителям з інвалідністю.
Директор територіального центру Олена Грінчак поінформувала про послуги для людей з особливими потребами у цій установі. Наразі на обслуговуванні у терцентрі перебуває 242 підопічних. Половина із них отримує послуги вдома, частина людей відвідує відділення денного перебування, де користується оздоровчою кімнатою, тренажерним залом, бібліотекою тощо. Також цим громадянам надаються продуктові набори, необхідні речі, грошова допомога, послуги пункту прокату допоміжних засобів пересування та соціального таксі.
З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю 3 грудня у терцентрі відбудеться день відкритих дверей, де усі охочі зможуть отримати безкоштовні послуги перукаря, швачки, медичної сестри, робітника з точіння ножів і ножиць.
Під час засідання присутні також заслухали актуальну інформацію фахівців про зміни у законодавстві щодо пенсійного забезпечення, медичне обслуговування, основні соціальні та трудові права, забезпечення безбар’єрного доступу людей з інвалідністю до різних об’єктів.
Після доповідей фахівців керівники громадських організацій висловили побажання стосовно поліпшення життя людей з інвалідністю. Вони стосувалися збільшення кількості пандусів біля комунальних закладів, потреби у запровадженні при міській лікарні процедури гемодіалізу для дітей з нирковою недостатністю, скорочення періодичності проходження медичного огляду людей, які мають пожиттєву інвалідність.
Ірина Чемерис заслухала потреби та пропозиції від керівників громадських організацій та дала доручення щодо їх вивчення та сприяння у вирішенні.