QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Запали свічку – долучись до акції

27 листопада в Україні вшановується День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня в Олександрії о 16.00 біля меморіалу «Жертвам голодоморів», що знаходиться по вулиці Братській, відбудеться мітинг-реквієм, до якого можуть долучитися всі охочі. Із собою можна принести свічку, лампадки, колоски, квіти.
Також цього тижня в рамках вшанування пам’яті загиблих у Музейному центрі ім. А. Ф. Худякової, міських бібліотеках та сільських клубах громади проводяться виставки, тематичні акції та програми, вечори пам’яті тощо.
Окрім того, протягом листопада у закладах освіти проходять уроки, лекції, бесіди, семінари, показ документальних фільмів в пам’ять мільйонів жертв голодоморів. Адже в ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.
Долучитися до акції пам’яті можна і просто запаливши о 16.00 свічку і поставивши її на підвіконні 27 листопада, у день спомину жертв голодоморів.