QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Кіровоградщина займає 2 місце в Україні з виробництва меду

29 вересня у Кропивницькому відбулася панельна дискусія «Створення кластеру органічного бджільництва та апітерапії «ORGANIC STEP» у Кіровоградській області». Відповідний захід пройшов у межах щорічної агропромислової виставки AgroExpo-2021.
У дискусії взяло участь керівництво області, підприємств, організацій, наукових установ, пасічники та сільгосптоваровиробники. Олександрійську громаду на заході представили головний спеціаліст відділу інвестицій та інновацій Ганна Часник і місцевий пасічник – Олександр Авраменко, який спеціалізується у сфері апітерапії (лікування бджолами).
У ході дискусії присутні обговорили перспективи розвитку бджільництва, адже на сьогодні Кіровоградщина займає друге місце в Україні з виробництва органічного меду.
Держава фінансово підтримує розвиток бджільництва. Минулого року пасічники нашої області отримали 19,3 млн грн безповоротної державної дотації за наявні бджолосім’ї. У 2021 році подано заявок на одержання фінансової допомоги орієнтовно на суму 33,8 млн грн.
Аби і надалі піднімати на вищий рівень цей важливий напрямок виробництва якісної натуральної продукції, до Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки включено проєкт щодо створення кластеру органічного бджільництва, який уже почав реалізовуватись.
У рамках заходу також відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення в області кластеру «ORGANIC STEP».