QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова Сергій Кузьменко про початок опалювального сезону

На початку засідання виконавчого комітету, що відбулося 9 вересня, міський голова Сергій Кузьменко повідомив, що вчора пройшло засідання правління Асоціації міст України, на якому очільники міст обговорювали нагальне питання – початок опалювального сезону.
«Всі хочуть, щоб ціна на природний газ не збільшувалась і тарифи залишались на рівні минулого року. Проте є одне «але» – це вартість газу на ринку в Європі та Україні. Якщо минулого року ціни коливались у межах 6-7 тисяч гривень, то цього року звучить цифра – 15-18 тисяч, тобто, ціни стали втричі вищими. На жаль, на рівні органів місцевого самоврядування це питання вирішити неможливо, тому що воно знаходиться в площині рішень Уряду. Це важливе питання. Тому ми, як мери міст звернулися з листом до Уряду, аби найближчим часом всі українці дізналися, скільки буде коштувати газ і була технічна можливість розпочати опалювальний сезон», – зазначив міський голова.
Також Сергій Кузьменко висловив сподівання, що прийнятий Закон України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», дасть можливість КП «Теплокомуненерго» розпочати опалювальний сезон у плановому режимі.
«Керівництво Олександрії працює над цим питанням, ми тримаємо руку на пульсі, ми в контакті з обленерго, Нафтогазом, облгазом, усіма підприємствами. Наше теплогенеруюче підприємство технічно готове, аби розпочати опалювальний сезон, а рішення, які мають бути ухвалені на рівні держави – ми цих рішень чекаємо», – підсумував Сергій Кузьменко.