QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Екологічні зміни обговорили на екофорумі в Кропивницькому

Про екологічні зміни в громадах Кіровоградщини та Миколаївщини говорили під час екофоруму 24 квітня в Кропивницькому.

Форум об’єднав представників Кіровоградської обласної ради, Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України в Кіровоградській області, Кіровоградської обласної прокуратури, Державної екологічної інспекції Придніпровського округу, Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської ОВА, координаторів екологічних кампаній та представників органів місцевого самоврядування із двох областей.

Олександрійську громаду представили координаторка екологічних кампаній і керівниця молодіжного простору «Другий поверх» Аліна Касьянова та представниця міської ради Юлія Марюхно.

На заході обговорили актуальні питання екологічної політики, а також представили практики та ініціативи із Кіровоградської та Миколаївської областей.

Упродовж року в 10 громадах двох областей тривав проєкт «Посилення стійкості, безпеки та експертного потенціалу громадських організацій, ініціативних груп та громадських активістів».

Участь у ньому взяли Олександрійська, Світловодська, Бобринецька та Мар’янівська громади з Кіровоградскої області, а також Вознесенська, Мостівська, Олександрівська та Бузька громади з Миколаївської області. Саме на цих територіях координатори впроваджували екологічні зміни.

Вони провели інформаційно-освітні та просвітницькі заходи. Також збирали інформацію про стан довкілля. Головними проблемами стали забруднення річок, низька якість питної води, проблема спалювання сміття та листя, вирубка дерев, зношеність каналізаційних систем та очищення стічних вод.

На цьому робота координаторів екологічних кампаній не завершуються. Вони далі продовжать працювати у своїх громадах, збирати однодумців та співпрацювати з місцевою владою.

Проєкт реалізувала громадська організація «Флора» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.