QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Новий директор центрального ринку прозвітував за один місяць роботи

18 березня директор КП «Олександрійський центральний ринок» Олександр Кіяшко провів брифінг із засобами масової інформації, на якому прозвітував за один місяць роботи на даній посаді – лютий 2021 року.
Новий директор доповів про те, в якому фінансовому і господарському стані йому передали підприємство, про перші кроки у напрямку поліпшення умов на ринку та повідомив про подальші плани щодо його розвитку.
Олександр Кіяшко зазначив, що першочергово ознайомився з бухгалтерією та наявністю заборгованостей. У січні борг на підприємстві складав понад 1 млн грн, у тому числі із заробітної плати працівникам, за послуги охорони тощо. Тож на початку роботи зусилля були направлені на погашення заборгованості із заробітної плати. На сьогодні працівникам виплачено зарплату за грудень, січень та лютий.
За результатами роботи в лютому поточного року загальні надходження за послуги центрального ринку склали 1 млн 58 тис грн (за відповідний період минулого року було отримано 675 тис грн). Стандартні витрати склали 779,5 тис.грн, до яких увійшли заробітна плата, сплата за комунальні послуги, охорону, паливно-мастильні матеріали, податки тощо. Тобто орієнтований прибуток за місяць складає близько 279 тис. грн, у той час як лютий минулого року був збитковим на 44 тис. грн.
Враховуючи відповідні надходження та показники фінансової діяльності за минулий рік, директор ринку повідомив про наміри здійснити аудит фінансово-господарської діяльності КП «Олександрійський центральний ринок» за період з 2013 року по 2021 рік.
Олександр Кіяшко поінформував присутніх, що протягом січня-лютого були проведені перші роботи з модернізації обладнання: відремонтовано робочий вантажний автомобіль, здійснено капітальний ремонт двох холодильних камер та придбано портативні касові апарати, що дає можливість контролювати видачу чеків за оренду торгових місць. На роботу були прийняті нові контролери. Протягом лютого 2021 року надходження за послуги, які щоденно збираються контролерами склали 210,3 тис. грн (лютий 2020 року – 60,3 тис.грн).
Також Олександр Кіяшко зупинився на питанні заборгованості підприємців за оренду торгівельних місць та незаконної передачі контейнерів у суборенду.
Щодо тарифів директор повідомив, що враховуючи складну економічну ситуацію, до кінця 2021 року ціну за оренду підвищувати не планується.
У планах директора підприємства налагодити роботу ринку, співпрацю зі спілкою підприємців, сприяти реєстрації ФОП та найманої праці, поступово відремонтувати торгові павільйони та впорядкувати сектори з контейнерами.
Журналісти мали можливість поставити питання та отримати на них вичерпні відповіді.