QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Пішла з життя Томіліна Лідія Марківна

31 липня у віці 95 років пішла із життя ветеран війни, визволитель міста Олександрія, Почесний громадянин Олександрії – Томіліна Лідія Марківна.
Лідія Марківна народилася 15 травня 1926 року в Олександрії.
У період ІІ світової війни пройшла з боями  від Бєлгорода до Чехословаччини, у складі 214-ої стрілецької дивізії, санінструктором. Учасниця визволення Кіровоградщини: Куцеволівки, Дівочого поля, Недогарок, Косівки, Знам’янки, Кіровограда та рідної Олександрії.
Після закінчення війни сім’я Томіліних Лідії Марківни та Бориса Семеновича, теж визволителя міста та Почесного громадянина міста Олександрія, певний час проживала на західній Україні.
У 1956 році родина переїхала на постійне місце проживання в Олександрію. Більше 30 років Лідія Марківна працювала у дитячому садку № 16.
Лідія Томіліна  проводила значну роботу з військово-патріотичного виховання молодого покоління олександрійців. Це сотні проведених зустрічей у навчальних закладах, музеях, бібліотеках нашого міста.
Нагороджена орденами «За мужність» і Великої Вітчизняної війни ІІ ст., медаллю «За бойові заслуги» та 15 ювілейними медалями.
Міська влада висловлює щирі співчуття рідним та близьким Лідії Марківни. Пам’ять про світлу людину, патріота рідного міста назавжди залишиться в серцях олександрійців.
Прощання з Лідією Марківною відбудеться завтра о 10.40 біля моргу міської лікарні, поховання пройде на міському кладовищі.