QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Планується змінити повноваження і назви двох управлінь міської ради

18 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради.
На початку присутні розглянули ряд питань, що стосуються подальшої долі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, прийнято рішення про влаштування двох малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування, до благодійного центру «Джерело життя» та двох дітей-сиріт до дитячого будинку сімейного типу «Каравела». Також виконавчий комітет поставив на квартирний облік двох дітей-сиріт по досягненню ними 16-річного віку.
Присутні запропонували міській раді затвердити перелік суспільно-корисних робіт в Олександрійській територіальній громаді, які повинні виконувати порушники за рішенням суду.
Для формування нового складу громадської ради при виконавчому комітеті Олександрійської міської ради прийнято рішення утворити ініціативну групу з проведення установчих зборів по формуванню відповідного органу.
У зв’язку з реформуванням Міністерства праці та соціальної політики України, управлінню економіки міської ради передаються додаткові функції. Це контроль за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення, охорону праці та за розвитком агропромислової галузі. Тому виконком запропонував міській раді затвердити положення про відповідне управління у новій редакції.
У свою чергу, враховуючи передачу вищевказаних повноважень управлінню економіки, депутатському корпусу запропоновано змінити найменування Управління праці та соціального захисту населення на Управління соціального захисту населення міської ради.
З метою розподілу повноважень у відповідності до вимог законодавства, депутатам пропонується змінити назву Управління освіти, молоді та спорту на Управління освіти міської ради і затвердити нове положення та структуру. У свою чергу, враховуючи потребу в посиленні роботи у сфері молодіжної політики та спорту, проведенні заходів щодо розвитку фізичної культури і спорту, сприяння молодіжним та спортивним громадським організаціям, депутатському корпусу запропоновано створити Відділ молоді та спорту міської ради.
Для своєчасного очищення міста від снігу та боротьби із ожеледицею з міського запасу паливно-мастильних матеріалів КП «Чисте місто» виділено 1 тисячу літрів дизельного пального та 500 літрів бензину.
Виконавчий комітет прийняв рішення провести конкурс на визначення виконавців послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів з багатоквартирних будинків м.Олександрії та територій приватних забудов селищ Олександрійського, сіл Видного, Гайку, Головківки, Головківського, Звенигородки, Іванівки, Ізмайлівки, Королівки, Марто-Іванівки, Олександро-Степанівки, Піщаного Броду та Пустельникового.
Також на засіданні було ухвалено рішення з ряду земельних питань.